Mintchokladtårta med after eight

Mint och choklad är en angenäm kombination. Det här receptet beskriver en förstklassig mintchokladtårta med kladdig botten och en glasyr av after eight. Servera gärna med skivade apelsiner.

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1447 KJ / 346 kCal
Fett20 g
Salt0.21 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer
40 stJag har pepparmyntolja hemma. Kan jag göra en glasyr med kanske florsocker, smör, kakao och pepparmynta? Tips på dosering?
Sara
Hej Sara! Prova att glasera kakan med detta recept https://www.ica.se/recept/ganache-724472/ ha i några droppar papparmintsolja i taget och smaka dig fram till önskad smak av mint. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Jag skulle vilja göra den i långpanna, vad behöver jag tänka på?
Olivia
Hej Olivia! Vi brukar säga att man ska ta receptet gånger 2,5. Så fram med miniräknaren! ;) Sen så kan den ev behöva någon extra minut i ugnen bara! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Riktigt god! Som de andra sa, man tror ej 20min är tillräckligt, men har du en bra ugn är det det. Den bakar till dig det sista när den svalnar. Låt glasyren stå länge i kylskåp innan du har på den. Annars blir den för rinnig. Låt den stå länge i kylen. Den är mastig men god!
Beatrice
Supergod men glasyren rinner lite mycket, kanske kan man ta lite mindre grädde?!
Jacob
Hej Jacob! Om du låter glasyren kallna i kylen så blir den tjock och är lättare att bre över sen utan att den rinner av. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hur långt i förväg kan man baka denna tårta?
Maria
Hej Maria! Du kan baka den 3-4 dagar innan och ha den i kylen. Kakan går även att frysa men då skulle jag rekommendera att du har på glasyren när den ska serveras (efter att den tinat). Hälsningar Lisa
ICA-köket
Vilken choklad använde ni? Och tror ni den passar med lite citrongrädde? Tips?! :)
Pauline
Hej Pauline! Mörk bakchoklad är vårt förslag men även 70 % choklad lär fungera om man gillar den lite kraftigare smaken. Vi har inte smakat med citrongrädde men enligt kundkommentarer nedan är det smarrigt till. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Mycket god och enkel att baka. Tog hälften mörk choklad och hälften After Eight i smeten. Tänk på att glasyren lätt rinner ner i mitten på kakan. Drog därför ut glasyren över hela kakan några gånger innan den stelnat helt
Ann
Känns som ett recept man köper på ett lyxigt café!
Charlotta
Kan man frysa den här mintchokladkakan? Marita
Marita
Men snälla världens godaste och enklare får man ju leta efter, brukar ha i lite vaniljsocker också. I och med att det är så simpelt så kan man ju byta ut och lägga till. Gillar man inte mint kan man byta ut after eight mot en annan choklad till ganachen.
Daniela