Mintchokladtårta med after eight

Betyg 3.8 av 5.256 personer har röstat
Receptet har 40 kommentarer
Mintchokladtårta med after eight

Mint och choklad är en angenäm kombination. Det här receptet beskriver en förstklassig mintchokladtårta med kladdig botten och en glasyr av after eight. Servera gärna med skivade apelsiner.

Mintchokladtårta med after eight

Ingredienser

16 bitar
200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)

Chokladglasyr

25 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

40 st
  • Jag har pepparmyntolja hemma. Kan jag göra en glasyr med kanske florsocker, smör, kakao och pepparmynta? Tips på dosering?

    Sara

    Hej Sara! Prova att glasera kakan med detta recept https://www.ica.se/recept/ganache-724472/ ha i några droppar papparmintsolja i taget och smaka dig fram till önskad smak av mint. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Jag skulle vilja göra den i långpanna, vad behöver jag tänka på?

    Olivia

    Hej Olivia! Vi brukar säga att man ska ta receptet gånger 2,5. Så fram med miniräknaren! ;) Sen så kan den ev behöva någon extra minut i ugnen bara! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Riktigt god! Som de andra sa, man tror ej 20min är tillräckligt, men har du en bra ugn är det det. Den bakar till dig det sista när den svalnar. Låt glasyren stå länge i kylskåp innan du har på den. Annars blir den för rinnig. Låt den stå länge i kylen. Den är mastig men god!

    Beatrice

  • Supergod men glasyren rinner lite mycket, kanske kan man ta lite mindre grädde?!

    Jacob

    Hej Jacob! Om du låter glasyren kallna i kylen så blir den tjock och är lättare att bre över sen utan att den rinner av. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hur långt i förväg kan man baka denna tårta?

    Maria

    Hej Maria! Du kan baka den 3-4 dagar innan och ha den i kylen. Kakan går även att frysa men då skulle jag rekommendera att du har på glasyren när den ska serveras (efter att den tinat). Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Vilken choklad använde ni? Och tror ni den passar med lite citrongrädde? Tips?! :)

    Pauline

    Hej Pauline! Mörk bakchoklad är vårt förslag men även 70 % choklad lär fungera om man gillar den lite kraftigare smaken. Vi har inte smakat med citrongrädde men enligt kundkommentarer nedan är det smarrigt till. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Mycket god och enkel att baka. Tog hälften mörk choklad och hälften After Eight i smeten. Tänk på att glasyren lätt rinner ner i mitten på kakan. Drog därför ut glasyren över hela kakan några gånger innan den stelnat helt

    Ann

  • Känns som ett recept man köper på ett lyxigt café!

    Charlotta

  • Kan man frysa den här mintchokladkakan? Marita

    Marita

  • Men snälla världens godaste och enklare får man ju leta efter, brukar ha i lite vaniljsocker också. I och med att det är så simpelt så kan man ju byta ut och lägga till. Gillar man inte mint kan man byta ut after eight mot en annan choklad till ganachen.

    Daniela

Näringsvärde per bit

Energi1447 KJ / 346 kCal
Fett20 g
Salt0.21 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Minttryffel
    Betyg 3.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mintchokladsås
    Betyg 3.1 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tryffel med After Eight
    Betyg 4.2 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kladdkaka med mintsmak
    Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • After Eight-kladdkaka
    Betyg 2.8 av 5.673 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mintkaffe
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad