Hälsingeostkaka med saffran

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
4
Hälsingeostkaka med saffran

En smarrig hälsingeostkaka med saffran är utmärkt att bjuda på såväl sommar som vinter. Grädda din lena ostkaka och pensla över toppen med smakrik saffran när kakan svalnat. Servera din ostkaka kall ihop med söt hjortronsylt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Hälsingeostkaka med saffran

Ingredienser

1 ostkaka
2 1/2 l  gammeldags mjölk
3/4 dl  vetemjöl
1/2 msk  ostlöpe (Apoteket)
1/2   paket saffran (à 0,5 g)
hjortronsylt till servering

Gör så här

Tips

Sila av ostmassan genom att fukta en tunn kökshandduk. Lägg den i ett durkslag. Ställ durkslaget i en stor skål. Häll massan i durkslaget och låt den rinna av.

Ostkakan kan frysas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Det här är ju helt fel - Hälsinge ostkaka äts inte kall. Den äts som man ser på bilden, den kalla ostkakan skärs i skivor som värms i form tillsammans med grädde. Sedan äts den med hjortronsylt eller saftsås.

Anita

2022-04-29

Mmmm gott=)Älskar ostkaka...

Sandra

2004-06-21

Skulle vilja dela med mig av ett toppenrecept från Hälsingland, gjort på mjölken direkt från bonden.

Margareta

2004-06-21

Testa liknande recept

Hjortron- och chokladkaka
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varma krustader med brie och hjortron
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hjortronmuffins
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortronsås
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cecilias saffranskaka
Betyg 3.1 av 5.
72 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffransrutor i långpanna
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga