Jordärtskockssoppa med parmachips
En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
Ingredienser
4 portioner
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
8 - 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak
Parmachips
4 skivor parmaskinka
För alla
Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, pröva en havrebaserad matlagningsgrädde och byt ut smöret till margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2080 KJ / 497 kCal
Fett35 g
Salt3.39 g
Kolhydrater29 g
Protein9 g
Kommentarer
Jag tog lite äppelcidervinäger istället för vitt vin. Det funkar bra!
Anna-carin
2024-04-18Det ser ut som det är en olja droppad på soppan. Örtolja? Vilken ört passar? Timjan, dill, basilika....
Helen
2024-02-14Hej Helen! Det är olivolja på bilden men tex citronolja skulle passa bra. Hälsningar Niclas.
Redaktionen
2024-02-15Supergod soppa!
Lina
2024-01-16