Recept: Våfflor med hallon
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Våfflor med hallon

89 röster

Den svenska klassiska våfflan i en ny spännande variant. Här med hallon i våffelsmeten för en extra lyxig smak. Grädda dina hallonvåfflor och servera med färska hallon och en klick vispad grädde.

Ingredienser

  • 4 dl hallon
  • 75 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg

Så här gör du

  1. Låt hallonen tina. Mixa och passera dem. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölk och ägg. Tillsätt hallonen och matfettet.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Smörj järnet till den första våfflan. Häll i smeten och bred ut den något och grädda.
  4. Lägg våfflorna på galler. Servera våfflorna.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg (gäller våfflorna, inte tillbehören). 
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserad mjölkersättning.

Tips

Förslag till servering till vanliga våfflor:
- Bär eller frukt med keso, kesella eller glass
- Oströra, riven ost utrört i crème fraiche, sallad och lufttorkad skinka
- Gräddfil med hackad röd lök och stenbitsrom eller löjrom
- Crème fraiche smaksatt med pepparrot och räkor

Går att grädda i förväg, de blir inte frasiga.