Ugnsbakad leverpastej

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Ugnsbakad leverpastej

Gör egen ugnsbakad leverpastej med grislever, karré eller bogfläsk och ansjovis - det blir rustikt och otroligt gott. Pastejsmeten kan du förbereda och frysa in i förväg och ta fram och grädda lagom till jul. Praktiskt i julstressen!

Ugnsbakad leverpastej

Ingredienser

1 kg
500 g  grislever
1   gul lök
2 msk  smör eller margarin
1/2   burk ansjovisfilé (à 50 g)
200 g  benfri fläskkarré eller bogfläsk
3   ägg
1 dl  vetemjöl
1 1/2 tsk  mejram
2 1/2 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
2 1/2 dl  vispgrädde

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

Gör så här

Tips

En pastej räcker till 12 bitar.

Fram till punkt 6 går att göra långt i förväg. Frys den råa smeten, ta fram den och tina. Grädda några dagar innan jul, så pastejen får mogna i smaken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi892 KJ / 213 kCal
Fett13.9 g
Kolhydrater6.7 g
Protein15.4 g

Testa liknande recept

Gårdens pastej
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lantterrin med portvin och pistage
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt karré med tomat och avokadosallad
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Barbecue-karré
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fläskkarré med champinjoner, savoykål och potatismos
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga