Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

Somrig och lätt känns den här rätten med dillkokt potatis, enkelpanerad stekt torsk och sås av gräddfil, caviar, dill och lök. Servera med citronklyftor och rivna morötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

Ingredienser

4 portioner
1 förp fryst torskfilé (à 520 g)
900 g potatis
1 kruka dill
1 rödlök
1 citron
2 dl gräddfil
1 burk röd caviarmix (à 80 g)
salt
peppar
3 morötter
1 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Skulle ha större mängd fisk men annnars jättegott

    Ann-cathrin

  • Gjorde ett dillmos och tillsatte gröna ärtor i moset. I såsen tillsatte jag en matsked majonäs och en tesked pepparrot. Mycket gott!

    Lisa

Näringsvärde per portion

Energi2266 KJ / 543 kCal
Fett16.9 g
Kolhydrater60.6 g
Protein32.1 g

Testa liknande recept

  • Frasig torsk med romsås
    Betyg 3.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt torsk med kräfttzatziki
    Betyg 3.6 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torskpaket med ägg och dill
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad