Recept: Rostad fransk potatissallad med dragon
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 minuter

Rostad fransk potatissallad med dragon

16 röster

Inte ska man väl rosta den späda färskpotatisen! Jo, det ska man, för det blir vansinnigt mumsigt. Speciellt tillsammans med en dressing med mycket dragon som osökt får tankarna att röra sig mot en nyslagen bearnaise kryddad med kapris och senap.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016.

Ingredienser

Potatissallad

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1/2 krm peppar
  • 1/2 dl kapris
  • 3 schalottenlökar
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 2 msk hackad dragon

Vinägrett

  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatissallad: Skrubba potatisen. Dela den på hälften och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Blanda potatisen med olivolja, flingsalt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen 20 minuter. Strö över kaprisen och ställ in ytterligare 5-10 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  4. Skala, dela och finhacka schalottenlöken.
  5. Vinägrett: Vispa ihop vinäger och senap i en bunke. Tillsätt rapsolja, lite i taget, under fortsatt vispning. Krydda med salt och peppar.
  6. Blanda den ljumma potatisen, hackad lök, persilja och dragon med vinägretten.
  7. Lägg upp potatissalladen på ett fat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.