Pumpakräm med kokos och sesam

Betyg 2.6 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pumpakräm med kokos och sesam

Pumpa är med sin söta smak och mjuka konsistens en klassiker i thailändska efterrätter. Här kokar butternutpumpa i kokosmjölk och blir sedan till en vackert orange kräm. Pricken över i blir det när du serverar pumpakrämen med sesamfrön och kokoschips.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Pumpakräm med kokos och sesam

Ingredienser

6 portioner
1 kg skalad och urkärnad pumpa (t ex butternut)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk finrivet limeskal
2 krm vaniljpulver

Till servering

rostade sesamfrön
kokosflingor

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Pizza med pumpakräm och pecorino
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpamarmelad med lime och vanilj
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpabullar med äpple
    Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad hel pumpa
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paj med pumpa och curry
    Betyg 2.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad