Spröda citronkakor

Gör ett gäng himmelskt goda citronkakor som du kan bjuda på till kaffet. Med några få ingredienser rör du ihop en deg med syrlig citronsmak som du sedan rullar till bollar. Tryck till dina spröda citronkakor före de gräddas. Ljuvligt goda!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. lemon curd.
Energi396 KJ / 95 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein0.3 g
Kommentarer
21 stLite oklart vad ni menar, ska man röra eller vispa ihop degen? Det står röra ihop socker och smör, men sen vispa ihop degen.
Stina
Hej Stina! Jag håller med att det var lite otydligt. Nu har jag ändrat, tack! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Missade lite i bakstressen. Det blev kallt smör och ihoparbetat på bakbord men kakorna blev jättebra /Barbro
Barbro
Nja, den sk degen var inte lätt att hantera. Tur att jag provbakade en kaka, flöt ut som ett stekt ägg. Klickade i smeten i formar ist, med lite citronmarmelad i kakorna. De blev väldigt goda, men definitivt inte som på bilden.
Ingrid
Mina smälte också ut :/
Michelle
En av de bästa småkakor recept på glutenfritt. Gjorde även några med hallonsylt
Catrin
Hej, allt smälte ut på plåten. Har testat både kylskåpskall och rumstempererad deg. Det står ca 4 dl potatismjöl. Jag hade i 4 dl och degen blev en jämn smet och inte smulig. Är det att det är för lite potatismjöl som gör att det smälter ut?
Anna
Samma här. Allt smälte ut på plåten. Trist.
Eva monica
Hej Eva! Jag har precis provbakat kakorna igen och dom blir precis som på bilden, så jag vet inte vad som kan gått fel tyvärr. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Såg lovande ut men allt smälte ut på plåten.
Sarah
Otroligt goda! Jag pressade även i ca 1,5 tsk citronsaft viket gav kakorna ett extra lyft!
Julia
Lätta att baka och de har en frisk och god smak. Bra att frysa in och ta upp när man vill ha något till kaffet.
Yvonne