Färskvaruskola

Färskvaruskolan - matskola om råvaror

Här samlar vi smarta guider och matnyttiga fakta om råvaror av alla de slag. Smakar lamm som kofta? Blir man brun av att äta mycket morötter? Hur grillar du fisk som på stenåldern? Det, och mycket mer i våra färskvaruskolor.

Hjortskola

Lär dig laga hjort

Hjortkött är smältande mört och passar till många rätter. Det är klimatsmart och magert, men ändå smakrikt. Här kan du läsa mer om hjortdjurets olika delar samt få konkreta tips på hur du bäst tillagar dem.

Färskvaruskola - våga grilla fisk!

Våga grilla fisk

Många drar sig för att grilla fisk för att man tror att den ska bli torr, fastna på gallret, ramla i bitar och förstöra festen. Men med ett hett, rent och inoljat galler är du på god väg mot sommarens kanske smarrigaste grillmiddag.

Allt om lamm

Allt om lamm

Gourmetkockar älskar lamm för köttets höga kvalitet och fina smak. Ändå äter vi svenskar väldigt lite lamm, ynka ett kilo per person och år. Kanske är det myten om att lamm smakar som kofta som spökar. Lär dig om olika delar på lammet, kryddning och förberedelser.

Färskvaruskolan - matskola om råvaror

Näringsämnen i frukt & grönt

Vad har frukter och grönsaker för inverkan på människokroppen? En bra tumregel är att äta frukter, bär och grönsaker av olika sorter och färger, så blir det en nyttig mix. Här kan du läsa mer om olika näringsämnen som hjälper kroppen att må som bäst.