Mannerströms Jullax

En helt underbar frasig lax som är både läcker i smak och utseende. Dagen före griljering så lägger du Mannerströms jullax att dra i en salt- och sockerblandning och på serveringsdagen brer du över den härliga paneringen full av julsmak.

Ingredienser
10 portioner
Innehåll
ca 2 kg färsk laxfilé med skinn
1 msk salt
1/2 msk strösocker
Panering
2 msk svensk senap
1 msk fransk senap
3 msk strösocker
1/2 tsk soja
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kryddpeppar
2 äggulor
1/2 msk ströbröd
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stSka laxen serveras varm eller kall?
Martina
Hej Martina! Den går att servera både varm och kall. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Tips på nån sås till?
Lena
Hej Lena! Testa gärna den här: https://www.ica.se/recept/kall-dillsas-728513/ Hälsningar Niclas
ICA-köket
Den här laxen har funnits på vårt jubord sedan mer än 15 år. Det var Tomas Tengby som lagade den i ett TV-program som min son såg och tipsade om. Den är perfekt om man har några som bara äter fisk i familjen. Komplement till skinkan. I år ska jag bjuda på den till påskmiddag, men ändrar nog kryddblandningen något och gör en fräsch sås på creme fraiche och lime till. Kanske lite dill också...
Gunhild
Serveras den kall eller varm?
Sally
Har prövat detta recept tidigare, och kommer att använda det i år igen. Med kokt potatis, eller ett gott mos, och en god rödkål. Men jag skulle vilja ha en sås till, har någon ett tips?
Eva
Paneringen blir bäst på köttsidan. Lycka till!
Ica-köket
Ska paneringen på skinnsidan eller köttsidan??
Linda
Vi tyckte att laxsmaken försvann med alla dessa kryddor, så det här hamnar inte på vårt julbord.
Ulla