Långkokt chili på högrev med choklad

Med denna chili kommer du imponera stort på middagsgästerna! Chilin görs på högrev som får ta smak av bland annat kanel, öl och mörk choklad. Chilin får koka i 2–3 timmar så att den blir riktigt mustig och smakrik, och köttet mört. Servera högrevschilin i tacos tillsammans med dina favorittillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Ingredienser
6 portioner
1 torkad hel chipotlechili
1 torkad hel anchochili
ca 2 dl hett vatten (till chilin)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
1 kanelstång
1 msk malen spiskummin
2 tsk torkad oregano
2 tsk malen koriander
ca 1 kg högrev i bit
33 cl ljust öl
ca 1 - 2 dl vatten
1 oxbuljongtärning
25 g mörk choklad (70%)
salt
svartpeppar
Gör så här
00:15:00
00:05:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1347 KJ / 323 kCal
Fett17 g
Salt1.86 g
Kolhydrater6 g
Protein35 g
Kommentarer
33 stKan man göra detta i tryckkokare? Eller blir det för vattnigt?
Aydin
Hej Aydin! Jo men det borde gå om du skippar vattnet och sen lyfter upp köttet när det är klart och sen kan du ju koka ihop buljongen till önskad mängd och styrka. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mycket bra recept! Hade i Porter öl, samt två extra habanero chilis och lite andra kryddor. Skippade chokladen. Fick hälla i lite extra vatten i slutet då det behövde koka en timme till. Ett tips är att slänga ner lite socker när den nästan är färdig, så får man lite sötma i smaken med :)
Erik
Någon som vet hur denna smakar om man gör den på torsdagen för att bjuda på den på lördagen?
Lottie
Hej Lottie! Den kommer smaka toppen. Jag tycker att allt kokt kött/grytor blir bättre om man kokar dem dagen innan. Se till att den svalnar av snabbt och hamnar i kylen så kylen så blir det toppen. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kingen av chilirecept. Man kan trixa och göra modifieringar, men detta är basen om ni frågar mig. MEN: glöm tre timmar. Dubbla det. Dock brukar jag göra nästan dubbel mängd.
Magnus
Super god !!
Lennie
Tyckte den smakade bättre innan jag la in chokladen, skippar den nästa gång.
Christopher
Varierar lite med chilin och tar bort kanelen, resultatet är delikat!
Dennis
Väldigt god! Kommer garanterat göra igen! Likt många andra skrivit nedan så fick den koka betydligt längre. Ca 6,5 timme totalt. 4 timmar under lock och sedan sista tiden utan för att reducera ner. Ersatte också chilin med en hel burk chipotle paste, 100g. Plockade även ur kanelstången efter ca 2 timmar.
Nathalie
Jag har lagat denna gryta vid ett flertal tillfällen med väldigt bra resultat. Grundreceptet är topp men som alltid vill man ju trixa lite. Jag har lagt till och ändrat lite grand till och från, mörkt/ljust öl, lite mer lök/vitlök mm mm. Senast la jag till ett uns Carolina Reaper och det blev ett rejält drag. Har haft svårt att hitta chilin som rekommenderas i receptet vilket är synd. En sak som är säker är att 3tim koktid inte räcker, 4tim är perfekt och sen låta grytan svalna och och sen in i kylen ett dygn för att ”mogna”
Fredrik
Går den frysa? Hls Ingela
Ingela