Recept: Krispig marängtårta
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Krispig marängtårta

Betyg
93 röster

Denna krispiga marängtårta kommer bli kalasets stora snackis! Tårtbottnen gör du av marängmassa, choklad och Rice Krispies som sedan gräddas i ugn. Fyll kakan med mumsig smörkräm och dekorera med vispgrädde och riven choklad. Godare än godis!

Ingredienser

Bottnar

  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 100 g mörk choklad (typ block)
  • 3 dl Rice Krispies

Fyllning

  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 100 g smör eller margarin

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g mörk choklad (typ block)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Bottnar: Vispa äggvitor och socker till en tjock marängmassa. Hacka chokladen. Vänd ner chokladhack och rice krispies.
  3. Bred ut marängmassan på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm (för 10 port).
  4. Grädda mitt i ugnen i 1 tim och 15 min. Lossa bottnen när den är varm. Dela den mitt itu. Låt delarna svalna på bakgaller.
  5. Fyllning: Blanda äggulor och socker i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen från plattan och rör i matfettet klickvis. Låt krämen kallna.
  6. Bred krämen på ena bottnen och lägg den andra ovanpå.
  7. Garnering: Vispa grädden och bred den över tårtan. Riv chokladen och strö över tårtan. Tårtan är godast om den läggs ihop minst 1/2 dag innan servering.