Recept: Kokos- och hallonstubbe 
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Kokos- och hallonstubbe 

128 röster

Fluffig rulle på spröd maräng, vispad grädde och somriga hallon. Få till en proffsig rulle genom att spritsa ut marängen i täta strängar till en rektangulär botten. Marängen fylls med rostad kokos och är både frasig och härligt seg.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013.

Ingredienser

10 bitar
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 3 1/2 dl riven kokos
  • 4 msk potatismjöl

Fyllning

  • 4 dl vispgrädde
  • 250 g hallon (färska eller frysta)

Så här gör du

Så här gör du- texten är avsedd för 10 bitar.

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Ta fram ev frysta hallon.
  3. Rosta 2 1/2 dl av kokosen i en stekpanna under omrörning. Ta från värmen.
  4. Vispa äggvitorna med 1 dl av sockret till en maräng. När marängen är fast och glansig så häll i resten av sockret och vispa ytterligare 2 minuter.
  5. Blanda rostad kokos och potatismjöl. Vänd ner blandningen i marängen.
  6. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  7. Spritsa smeten i långa strängar tätt bredvid varandra. Spritsa så att strängarna går parallellt längs med plåtens långsida. Eller bred ut smeten till en rektangel, ca 30 x 40 cm.
  8. Strö över resten av kokosen.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Marängen ska inte bli för torr.
  10. Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från bottnen och låt den svalna. Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare 5 minuter liggande upp och ner.
  11. Fyllning: Vispa grädden fast. Bred ut grädden över marängbottnen. Sprid ut hallonen.
  12. Rulla till en fast rulle med hjälp av papperet. Se till att skarven hamnar nedåt så håller rullen ihop.
  13. Ställ i kylen fram till servering. Servera som hel stubbe eller som bakelser.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.