Kladdmuffins
Kladdmuffins är ett mumsigt recept på chokladmuffins som påminner om kladdkaka. Du gör muffinsen av bland annat ägg, socker, mjöl och smör. Servera som efterrätt med glass eller sorbet!
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.
Ingredienser
16 muffinsar
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
100 g smält matfett
ev glass eller sorbet till servering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.Näringsvärdet är beräknat er muffin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi617 KJ / 147 kCal
Fett6 g
Salt0.18 g
Kolhydrater21 g
Protein2 g
Kommentarer
Om jag gör de här. Kan de hålla i kylen i ca 4-5 dagar eller är det bara äta direkt/ frysa in?
Linnéa
2024-03-15Hej Linnea! Det bästa är att frysa in dom så att dom inte riskerar att bli torra. Men dom tinar ju snabbt när man tar fram dom. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-18Hej Köp mjölk av bonden. Då får du både mjölk smör o grädde med minsta miljöpåverkan. Det går att göra allt för hand.
Anne-marie
2024-02-18Sjukligt goda! Bäst är dom nästan direkt från frysen. Bakade till kommande dop, men alla har redan tagit slut… Nu får jag baka nya!
Beatrice
2024-02-08