Kladdkaka med olivolja
Kladdig kladdkaka bakad med olivolja och mörk choklad. Baka genom att vispa ihop ägg, socker, vanilj och salt, rör ner mjöl samt smält choklad med olivolja. Klar i ugnen på 20 minuter!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ingredienser
12 bitar
200 g mörk choklad (70 %)
1 1/2 dl olivolja
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
Till servering
jordgubbar och andra frukter och bär
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix, kokosmjöl, rismjöl eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.
Näringsberäkningen är beräknad per bit (räknat på 12 bitar).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1316 KJ / 315 kCal
Fett17.2 g
Kolhydrater35.9 g
Protein3.9 g
Kommentarer