Brända mandlar

Ett klassiskt julgodis är såklart kanderade mandlar. Dessa sockrade sötsaker får en att tänka på julmarknader och gammaldags godis. Allt du behöver är mandlar, socker och vatten.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1779 KJ / 425 kCal
Fett27 g
Salt0 g
Kolhydrater32 g
Protein10 g
Kommentarer
9 stFunkar inte alldeles för mycket vätska
Annika
Hej Annika! Tack för din kommentar. Om det känns för vattnigt behöver du koka lite längre tills det sockrar sig och fastnar på mandlarna. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
De sägger inte hur varm det är som man ska steka med?
Nongnoot
Mina blir inte sockriga utan blanka. Vilket steg för jag fel?
Andreas
Hej Andreas! Tror inte du gjort något fel, behöver bara ha lite mer tålamod och koka dem lite längre :) Hälsningar Ulrika
ICA-köket
dåligt recept! blev bränt
Oliver
Oj, nej så tråkigt, då hade du nog lite väl hög värme på plattan, man behöver även röra då och då. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Precis gjort detta, men jag hällde upp på ett bakplåtspapper och hade florsocker på. Det brukar man ha. Jag gjorde min lag i en kastrull men stekte sedan allt i stekpannan.
Elin
Jättegoda
Kristina
Hade även i lite chiliflakes, blev jättegott!
Elisabet
Känns som mängden mandlar bör vara 200g. Misslyckades med första omgången och kollade ett annat recept som hade samma mängd socker och vatten fast 200g mandel, blev mycket bättre!
Fredrik
Lägg till lite vaniljsocker så bli det dunder
Rebecca