Kålpudding med getmesesås

0 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kålpudding med getmesesås

Här har den svenska klassikern kålpudding blivit upphottad med karamelliserad vitkål och nötfärs med en touch av kanel. Lägg till detta en ljuvligt len sås med sin bas i norsk getmesost.

Kålpudding med getmesesås

Ingredienser

5 portioner
2 kg vitkål
3 l vatten
2 dl grädde
5 tsk smör
5 msk socker
4 dl mjölk
1/2 msk kanel
1 1/2 msk vitpeppar
500 g nötfärs
salt

Sås

15 dl kålspad
250 g hård norsk mesost
mjölk
salt
vitpeppar
majsstärkelse (för redning)

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Behövs mycket med smör för att karamellisera vitkålen och det behövs inte alls så mycket spad till såsen - Vi använde totalt bara 4 dl.

    Evelina

Testa liknande recept

  • Kålpudding
    Betyg 3.8 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk kålpudding
    Betyg 4 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk kålpudding
    Betyg 4.2 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålpudding (grundrecept)
    Betyg 4.5 av 5.1447 personer har röstat
    Receptet har 254 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saftig kålpudding
    Betyg 4.5 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad