Inlagda saffranspäron med vanilj

Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Inlagda saffranspäron med vanilj

Inlagda saffranspäron med vanilj, vansinnigt gott till desserten. Päronen drar åt sig smakerna från vaniljstänger och saffran i sockerlagen du lägger dem i och smakar bara mer ju längre de får stå.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Inlagda saffranspäron med vanilj

Ingredienser

12 portioner
2 kg päron (gärna små)
2 vaniljstänger
2 liter vatten
6 dl strösocker
ca 2 citroner (1 dl färskpressad juice, för 12 port)
3 paket saffran (à 1/2 g)
4 stjärnanis

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • En god och vacker dessert som jag serverade med hemgjord vaniljglass och chokladmousse.

    Anneli

  • Hur länge klarar de av att stå kylen?

    Lovisa

    Hej Lovisa! De håller åtminstone några veckor. Det beror också på hur väl man rengjort burken. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Riktigt goda, kan rekomendera att hälla över lite päroncognac i blandningen. Ett gott råd är att täcka päronen helt med lagen annars kan de mögla.

    Erik

Testa liknande recept

  • Inkokta päron med stjärnanis
    Betyg 4.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Roliga tillbehör till ost
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päron i ingefärslag
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inkokta päron med vanilj
    Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad