Falukorvswok med bambuskott
I den här rätten möts Sverige och Asien i en härlig mix. Den svenska falukorven wokas tillsammans med paprika och bambuskott och kryddas med typiskt asiatiska smaker som ingefära och sambal oelek. Till detta kokta risnudlar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012
Ingredienser
4 portioner
550 g falukorv
1 burk skivade bambuskott (à 227 g)
2 röda paprikor
2 rödlökar
1 msk olja
2 tsk malen ingefära
3 msk honung
2 tsk sambal oelek
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
4 port risnudlar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2917 KJ / 697 kCal
Fett35.5 g
Kolhydrater74.5 g
Protein18 g
Kommentarer
Supergott😀
Marita helen
2023-11-26Riktigt god wook då man kryddar på med lite extra Sambal. Jag tog en extra tesked och det blev riktigt bra.
Leif
2023-08-02Eftersom vi inte ville ha det jättestarkt blandade jag ut 0,5 tsk sambal oleak med ca 1msk chilisås, blev starkt men inte samma hetta som innan.
Ulrika
2012-03-08