Falukorvswok med bambuskott

Betyg 2.6 av 5.
27 personer har röstat
3
Falukorvswok med bambuskott

I den här rätten möts Sverige och Asien i en härlig mix. Den svenska falukorven wokas tillsammans med paprika och bambuskott och kryddas med typiskt asiatiska smaker som ingefära och sambal oelek. Till detta kokta risnudlar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Falukorvswok med bambuskott

Ingredienser

4 portioner
550 g  falukorv
1   burk skivade bambuskott (à 227 g)
2   röda paprikor
2   rödlökar
1 msk  olja
2 tsk  malen ingefära
3 msk  honung
2 tsk  sambal oelek
2 msk  vitvinsvinäger
salt och peppar
4   port risnudlar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Supergott😀

Marita helen

2023-11-26

Riktigt god wook då man kryddar på med lite extra Sambal. Jag tog en extra tesked och det blev riktigt bra.

Leif

2023-08-02

Eftersom vi inte ville ha det jättestarkt blandade jag ut 0,5 tsk sambal oleak med ca 1msk chilisås, blev starkt men inte samma hetta som innan.

Ulrika

2012-03-08

Näringsvärde per portion

Energi2917 KJ / 697 kCal
Fett35.5 g
Kolhydrater74.5 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Wokad falukorv
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hoisinkyckling med risnudlar
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelsoppa à la chicken
Betyg 3.7 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Allt-i-ett-wok
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wok med kyckling och pak choi
Betyg 3.9 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelwok med böngroddar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga