Godaste chokladmoussen

Godaste chokladmoussen, vi lovar! Den här klassiska chokladmoussen kan du lugnt förbereda och servera som efterrätt vilken nyårsafton, lördagkväll eller parmiddag som helst. Smält bara choklad, blanda med äggulor, tillsätt florsocker och om du vill kan du smaksätta med lite apelsin och kaffe. Vispa grädde och vänd ned i smeten. Häll upp chokladmoussen i glas och servera efter några timmar i kylen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett42 g
Salt0.06 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentarer
17 stJättegott!Stora portioner räcker till 6. Dekorera med litet rivet apelsinskal, och filead apelsin som flera skrivit.
Karin
Marie, det står rivet skal av en halv apelsin, var det för otydligt?
Bill
Vore toppen om ni kunde förtydliga hur man ska använda apelsinen. Jag tog skalet på chans.
Marie
Jag och min syster åt moussen fryst. Himelskt
Elisabet
Å vilket bra tips. Tack Elisabet! Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Den var jätte god åt den med mangosorbet
Åke
Oh så gott!
Lars
Enkelt och gott. Serverade med en gräddros och lite blåbär.
Agneta
Mycket bra. Men att tänka på låt den smälta chokladen kallna tills den bara är jummen.Går fort att göra. Tycker den räcker till 8personer.
Gudrun
Enkelt recept som jag gjort flera gånger. Idag med skivade jordgubbar nedstuckna som dekoration.
Wibeke
Ett ännu enklare recept innehåller ägg och choklad, inget annat.
Michael