Kladdkaka med fluff

Kladdkaka med topping! En extra kladdig kladdkaka fylld med chokladbitar och toppad med ett luftigt chokladfluff gjort på smält choklad och vispgrädde. Enkel att baka och extra lyxig med generös topping — servera gärna med lite extra smält choklad på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stNej detta kommer jag inte att göra igen, helt omöjligt att vispa, höll på i 10 min sen skar det sig! Total slöseri med grädde! 👎
Lisa
Hej Lisa! Vi har provat att använda både bakchoklad och Marabous vanliga mjölkchoklad och bägge fungerar fint. Vi har också provat med både 40%-ig och 36-%ig grädde och det fungerar lika bra det också. Det viktiga är att grädden är riktigt kall när man vispar den, annars går det inte. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Försökt vispa chokladfluffet i över 10min, händer ingenting! Tjocknar inte alls
Josephin
Hej Josephin och ni andra som har svårt att vispa fluffet! Nu har vi provat att använda både bakchoklad och Marabous vanliga mjölkchoklad och bägge fungerar fint. Vi har också provat med både 40%-ig och 36-%ig grädde och det fungerar lika bra det också. Det viktiga är att den är riktigt kall när man vispar den, annars går det inte. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej, jag undrar om jag kan frysa in kakan när den är klar, med fluff och allt?
Eva
Hej Eva! Det går inte tyvärr. Själva kakan går att frysa men inte fluffet tyvärr. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej alla! Jag har EJ testat än, men såhär kommer jag göra: värma grädden i vattenbad! Med bitar av choklad. Sedan ställa i kyl över natten & vispa dagen efter :-) Detta bör ej bli misslyckat! Har gjort med vit.choklad & grädde till lager till jordgubbstårta många ggr. Knepet är att det måste stå länge i kylen. Därför gör jag alltid dagen före :-) Hälsningar Susanne
Susanne
Det står att man ska ha mjölkchoklad till fluffet men till kladdkakan står det bara choklad, ska det vara mjölkchoklad eller mörk choklad i själva kakan. Skulle det vara rimligt att göra den glutenfri och skulle en glutenfri mjölmix eller mandelmjöl vara bäst i sådana fall
Kelly
Hej Kelly! Tack för din fråga. Vi har nu uppdaterat receptet, vi har provbakat med mjölkchoklad. Men om du gillar lite mer chokladsmak så går det även bra med mörk bakchoklad. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Kakan blir bra men man måste kämpa för att få till fluffet
Berth
Tips till fluffet: bryt chokladen i grädden från början och passa så det inte blir varmare än att chokladen precis smälter. Då riskerar inte grädden att bli för varm 😊
Ingrid
Låter inte god
Annika
Det är omöjligt att vispa grädden efter att man har smält ner chokladen i den. Bättre att vispa först, smälta chokladen över vattenbad och vända ner.
Pernilla
Fluffet är hopplöst att försöka sig på. Vispa grädden innan och smält chokladen över vattenbad.. sen vänder man ner chokladen i grädden bara.. inget väntande o bra resultat..
Morgan