Basilikapannacotta med apelsin & jordgubbar

Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
1
Basilikapannacotta med apelsin & jordgubbar

En perfekt pannacotta där basilika och apelsin ger fin färg och oväntat spännande smak. Den här pannacottan är en direkt smaksuccé, och dessutom vacker att titta på, då den kan garneras med färska jordgubbar och basilikablad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Basilikapannacotta med apelsin & jordgubbar

Ingredienser

4 portioner
2 dl  plockade basilikablad (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
2 1/2   gelatinblad
3 dl  vispgrädde
1 1/2 dl  mjölk
4 msk  socker
finrivet skal av 1/2   apelsin

Till garnering

jordgubbar
basilika

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot soja- eller havrebaserad ersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat

Kommentar

Valde att marinera 4/5 av jordgubbarna i lime och socker. Det gav en god syra till den lena pannacottan.

Sara

2024-01-01

Testa liknande recept

Yoghurtpanacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpannacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläderpannacotta
Betyg 4 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbar & aprikoser i basilikalag
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gräddfilspannacotta med apelsin, vanilj och jordgubbsgelé
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga