Våra olika kort

Klart du ska ha ett ICA-kort! Nu behöver du dessutom inte ha kortet med dig till butiken, uppge ditt personnummer eller visa ID-kort i kassan och vips så får du ta del av erbjudanden, kortpriser och samla bonus som vanligt.

Se vilket ICA-kort som passar dig bäst


Få bonus och rabatter även utan kort

Nu kan du som har (eller skaffar) ICA-kort ta del av alla förmåner även om kortet blivit kvar hemma. Visa bara din legitimation eller uppge personnummer i kassan, så kan du ta del av butikens erbjudanden, kortpriser och bonus precis på samma sätt som när du använder ditt ICA-kort. Bonusen laddas direkt på ditt kort. Vill du få påminnelse via mejl när du får månadens bonuscheck? Logga in på Mitt ICA eller i ICA Handla-appen och ange din mejladress.

ICA-kort 

bonuskort

Sveriges populäraste förmånskort har alltid dig och ditt välbefinnande− och hela din familj − i fokus. Lika enkelt och gratis som belönande att använda. ICA-kortet finns i två varianter; ett rent bonuskort för dig som helst betalar med ett annat kort, ett betalkort för dig som vill hålla koll på dina inköp på ICA.

Ansök om ICA-kort   Ansök om ICA-kort med betalfunktion


ICA Bankkort – vårt vanliga bankkort

ICA Bankkort är vårt vanliga kontokort. Det är ett MasterCard som accepteras världen över. Bankkortet är kostnadsfritt för ungdomar under 21 år. Du får bonus när du handlar på ICA och en reseförsäkring ingår när du betalar resan med kortet.

ICA Bankkort är utrustad med en funktion för kontaktlösa betalningar, som gör att du kan blippa småköp under 250 kronor. Mer om funktionen kan du läsa på icabanken.se

Mer om ICA Bankkort på icabanken.se


ICA Bankkort Plus – kreditkort och kontokort i ettica-kort

Bankkort Plus är ett kombinerat kreditkort och kontokort. Kortkrediten är räntefri i upp till 60 dagar. När du handlar på ICA eller tar ut pengar med kortet, så används pengarna du har på kontot. Alla köp du gör utanför ICA, hamnar på en faktura som betalas månadsvis. Du kan välja att betala hela beloppet, eller skjuta upp en del. Du betalar bara ränta på den del som du
 skjuter upp.

ICA Bankkort Plus är utrustad med en funktion för kontaktlösa betalningar, som gör att du kan blippa småköp under 250 kronor. Mer om funktionen kan du läsa på icabanken.se

Mer om Bankkort Plus på icabanken.se
Se en kortfilm om hur Bankkort Plus fungerar


ICA Bankkort Maestro – kort för ungdomar

Ett bankkort anpassat för ungdomar. Med vårt Maestro-kort kommer du åt dina pengar var du än är. Kortet är kostnadsfritt för alla som är under 21 år. I Maestro-kortet ingår: ett konto med ränta på insatta pengar, fria uttag, världen över och möjligheten att kolla saldot via mobilen eller webben.

ICA Bankkort Maestro är utrustad med en funktion för kontaktlösa betalningar, som gör att du kan blippa småköp under 250 kronor. Mer om funktionen kan du läsa på icabanken.se

Mer om Bankkort Maestro på icabanken.se


Vilket av våra kort passar dig?

Här har vi sammanställt vad som ingår i ICAs olika kort, så att du enkelt kan jämföra och se vilket som passar dig bäst.

 
ICA-kort
ICA-kort med betalfunktion
ICA Bankkort & ICA Bankkort Maestro
ICA Bankkort Plus
ICA-bonus, 1 % för köp på ICA 1
Ja
Ja
Ja
Ja
Personliga rabatter
Ja
Ja
Ja
Ja
Tidningen Buffé
Ja
Ja
Ja
Ja
Betala på ICA
 
Ja
Ja
Ja
Betala överallt
 
 
Ja
Ja
Uttag och insättningar i kassan i ICA-butik
 
Ja
Ja
Ja
Uttag i automater
 
 
Ja
Ja
Kontaktlösa betalningar
 
 
Ja
Ja
Kontokredit
 
 
Ja 2
Ja
Räntefri kortkredit
 
 
 
Ja
Kundservice per telefon
Ja
Ja
Ja
Ja
Internet- och mobilbank
 
 
Ja
Ja
Betala räkningar
 
 
Ja
Ja
Swish
 
 
Ja
Ja
Reseförsäkring
 
 
Ja 2
Ja
Avbeställningsskydd
 
 
Ja 2
Ja
Utökad reseförsäkring 3
 
 
 
Ja
 Möjlighet till dubbel bonus på ICA*
 
Ja
Ja
Ja

1 För varje krona av bonusgrundande inköp får du en poäng i ICA-bonus. Bonusgrundande inköp gäller ej förmedlade varor (t ex tobak, spel, lotter, frimärken, tidningar) och receptbelagda läkemedel.

2 Gäller endast ICA Bankkort. Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår inte i ICA Bankkort Maestro.

3 Som till exempel ger dig högre ersättning om ditt bagage blir försenat på utresan.

*Dubbel bonus på ICA får du om du också sparar, lånar eller försäkrar hos oss. Mer om villkoren för dubbel bonus.