Sötsura lingonremmar
Vanliga godisremmar innehåller inte särskilt många nyttigheter. Så vad sägs om att göra egna? Allt du behöver till dessa sega godingar är lingon och honung. Du kokar, mixar och låter sedan lingonsmeten torka i ett tunt lager i ugnen. Vips har du ett supergott godis!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
ca 20 st
500 g lingon
3 - 4 msk honung
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Smaksätt med ingefära! Skala och hacka eller finriv 3—4 cm ingefära (för 20 st). Tillsätt tillsammans med lingon och honung i kastrullen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi118 KJ / 28 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein0.2 g
Kommentarer
4 tim räcker gott. Annars blir kakan hård. Då får du göra bräck!
Sara
2023-12-21Hur länge håller de sig ?
Magnus
2021-09-25Hej, Går remmarna att frysa ? Behåller de sin konsistens då?
Christin
2021-08-29Hej Christin! Vi rekommenderar inte att frysa in remmarna. Som du skriver, kan remmarna tappa sin konsistens. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-06