Vintersallad med brysselkål och fetaost

Betyg 3.7 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vintersallad med brysselkål och fetaost

Ett riktigt matigt och härligt recept på en sallad som passa perfekt i vinter. Vintersalladen gör du med bland annat brysselkål, bulgur, valnötter och fetaost. Nyttigt och smakfullt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011

Vintersallad med brysselkål och fetaost

Ingredienser

4 portioner
3 dl hel bulgur
6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
500 g brysselkål
1 1/2 msk strösocker
1/2 msk vitvinsvinäger
4/5 dl vatten
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 apelsiner
50 g valnötter
1/2 kruka hackad persilja
2 msk olivolja
1 krm peppar till bulgurblandningen
salt till bulgurblandningen
150 g fetaost
ca 400 g picknicklår av kalkon

Gör så här

00:05:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott! Använde mathavre istället för bulgur. La till fint skivad rödlök (som hade fått ligga i iskallt vatten en stund)

    Malin

Näringsvärde per portion

Energi2538 KJ / 607 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater55.8 g
Protein34.2 g

Testa liknande recept

  • Koka bulgur
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lax med dragon- och morotsbulgur
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brysselkål i ugn
    Betyg 5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad