Tunnbrödsklämma med kräftstjärtar och ägg
Bjud på ett smarrigt mellanmål med denna smakrika tunnbrödsklämma som innehåller både kräftstjärtar och ägg. De ljumma skivade potatisarna gör din klämma mer matig och en dutt len gräddfil med citrus och lök blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 mjuka tunnbröd
500 g mandelpotatis
4 ägg
8 romansalladsblad
1 knippe dill
1 citron
1 rödlök
2 dl gräddfil
1 burk kräftstjärtar i lake (à 320 g)
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: välj bröd utan mjölk. Byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
För att lyckas med mandelpotatisen, så att den inte kokar sönder, låt den koka upp i saltat vatten och stäng sedan av plattan. Låt den "koka" klart på plattans eftervärme.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1467 KJ / 351 kCal
Fett0 g
Kommentarer