Tunnbrödsklämma med kräftstjärtar och ägg

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Tunnbrödsklämma med kräftstjärtar och ägg

Bjud på ett smarrigt mellanmål med denna smakrika tunnbrödsklämma som innehåller både kräftstjärtar och ägg. De ljumma skivade potatisarna gör din klämma mer matig och en dutt len gräddfil med citrus och lök blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Tunnbrödsklämma med kräftstjärtar och ägg

Ingredienser

4 portioner
4   mjuka tunnbröd
500 g  mandelpotatis
4   ägg
8   romansalladsblad
1   knippe dill
1   citron
1   rödlök
2 dl  gräddfil
1   burk kräftstjärtar i lake (à 320 g)
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: välj bröd utan mjölk. Byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

För att lyckas med mandelpotatisen, så att den inte kokar sönder, låt den koka upp i saltat vatten och stäng sedan av plattan. Låt den "koka" klart på plattans eftervärme.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1467 KJ / 351 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Västkustpaj
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kräftskagen
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Burek med Västerbottensost
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålspasta med kräftor och feta
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klämma med makrill och mandelpotatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftcocktail
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga