Trefärgad chokladmousse på mandelbotten

Trefärgad chokladmousse på mandelbotten är ett riktigt utmanande recept. På den goda botten av mandel och kakao finner du tre lager av fluffig chokladmousse med smak av rom, päronkonjak och vit choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Ingredienser
8 portioner
Botten
200 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Mousse
3 gelatinblad
4 dl vispgrädde
100 g vit blockchoklad
3 äggulor
2 msk vatten
100 g ljus blockchoklad
1 - 2 msk päronkonjak (Xanté) eller pressad saft av apelsin
100 g mörk blockchoklad
2 msk konjak, rom eller pressad apelsinjuice
Garnering
50 g ljus blockchoklad
Gör så här
00:12:00
00:05:00
01:00:00
01:00:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stSUPERGOTT! Men tog lång tid men vad gör det när resultatet blev så bra. Serverade med exotiska frukter.
Terece
Jättegod. tog lite tid att göra men det var det värt. mina gäster tyckte den var kanongod
Cecilia
Jättegott men väldigt mäktigt. Receptet räcker säkert till 12 personer. Servera med rikligt med frukt.
Birgitta
Det godaste jag ätit tror jag, kanske väl kaloririkt men gott!!! Lyxigt med jordgubbar till.
Ann-christin
En toppen dessert! Jag hade saft av pressad apelsin och konjak.
Christina
Jättegott Jag hade Grand Marinier och rom Serverade med vispgrädde på begäran
Monica inger
Är en jätte god efterätt. Var mycket omtyckt av mina vänner.Tar lite tid att göra men det väget upp med attden är så god. Jag hade päronkonjack och vanlig konjack.
Margareta