Spättarullar med pepparrot och rödbetor

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Spättarullar med pepparrot och rödbetor

Vacker och överraskande fiskrätt! Spättafiléerna rullas med fräst purjolök och pepparrot. Låt sedan fisken sjuda på en bädd av rödbetsriv med buljong och grädde. Den mjuka spättan blir fantastiskt god tillsammans med ris och en grönsallad.

Spättarullar med pepparrot och rödbetor

Ingredienser

4 portioner
1   purjolök
1 msk  smör eller margarin
3 msk  färskriven pepparrot
600 g  spättafiléer
1 tsk  salt
4   färska rödbetor
2 dl  hönsbuljong (tärning + vatten)
1 dl  vispgrädde
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
basilikablad till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Den relativt långa förberedelsetiden till trots blev det inget speciellt. Det ser fint ut på tallriken men var ganska smaklöst trots mer kryddor.

Jens

2021-10-15

Testa liknande recept

Citronfyllda spättafiléer
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tapenadefyllda spättafiléer
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dubbelstekta spättafiléer med sweet chili och ost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatspätta med oliver
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga