Skomakarlåda - Närke

Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Skomakarlåda - Närke

En skomakarlåda innehåller knaperstekt bacon som får ge smak åt saftiga skivor av oxfilé innan du serverar dem tillsammans med en skysås och krämigt potatismos. Skomakarlådan med kött och potatis är en charmerande klassiker som står sig.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Skomakarlåda - Närke

Ingredienser

4 portioner
1/2 paket bacon (à 140 g)
4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 150 g)
1 msk smör
1 dl rött vin
2 msk konc ox- eller kalvfond
2 msk hackad persilja

Mos

800 g potatis
2 - 2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

kokta grönsaker t ex rödbetor, morötter och haricot verts

Gör så här

00:15:00
00:02:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jag tänker som det är bra för nybörjare som mig. Jag är bra på några kinesiska mat, men inte stek biff. Men det är inte mycket svårt.

    Dongyan

  • Mumsfilebabba

    Mikael

  • Fantastiskt gott! Halleluja!

    Daniel

Testa liknande recept

  • Skomakarlåda
    Betyg 3.3 av 5.237 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skomakarlåda om hösten
    Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Flamberad pepparbiff
    Betyg 3.3 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Oxfilé med getost & vinsås
    Betyg 3.7 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé med örtig sås
    Betyg 2.9 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad oxfilé
    Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad