Skomakarlåda om hösten

Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
2
Skomakarlåda om hösten

En modern och delikat variant av skomakarlåda om hösten. Lättlagat, delikat potatismos med rotselleri, mäktig oxfilé, färsk svamp och saftigt knaperstekt bacon. Magnifika ingredienser och du får en enkel och saftig skomakarlåda.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Skomakarlåda om hösten

Ingredienser

4 portioner
4   skivor oxfilé eller biff
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
4   skivor bacon
200 g  färsk svamp
1 msk  smör
2 msk  persilja

Mos

500 g  potatis (av mjölig sort)
500 g  rotselleri
1   purjolök
1 msk  smör
2 1/2 dl  varm mjölk
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

var e receptet på skysåsen som ska vara till?? Annat var det när mormor gjorde skomakarlåda, då va det skinka istället för bacon + att man kan använda biff istället för oxfilé. Helena

Kenneth

2006-01-23

Bättre att ha purjolöken bredvid så kanns moset inte så ojämnt. Lite mindre rotsellerei. Väödogt gott med bacon till. Kanske skulle man kunna ha det direkt i moset. Jag har sett skomakarlåda med annat kött i. Det vore bra om det fanns med registret. Billigare om inte annat.

Yvonne

2002-11-23

Testa liknande recept

Burgundisk oxfilé m rotfruktspytt
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skomakarlåda
Betyg 3.3 av 5.
229 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Klassisk biff à la Rydberg
Betyg 3 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
199 personer har röstat
Under 60 min att tillaga