Räkor och stjälkselleri

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Räkor och stjälkselleri

Räkor och stjälkselleri i en härlig blandning tillsammans med lite ingefära, lök och soja, en lättlagad vinnare med asiatiska smaker. Sellerin steks och kokas mjuk innan du vänder ner räkorna just innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Räkor och stjälkselleri

Ingredienser

2 portioner
150 g  stjälkselleri
1 msk  finhackad gul lök
1/2 dl  vatten
1 tsk  majsstärkelse (majsstärkelse)
1 msk  balsamvinäger (eller helst svart kinesisk risvinäger)
1 msk  skalad och riven färsk ingefära
1/2 msk  ljus soja
250 g  skalade räkor (250 g skalade motsvarar ca 600 g med skal)

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Tips

För mer smak kan räkorna brynas med lite vitlök och olja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stekta dumplings med fläskfärs och selleri
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Exotiska pannkaksknyten
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Honungsglaserad stjälkselleri
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Primörsoppa
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frästa räkor med grönsaker och ostchips
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äggnudlar med räkor och ingefära
Betyg 4.2 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga