Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär

Avsluta din spektakulära nyårsmiddag genom att servera den här förstklassiga efterrätten. Punchparfaiten har ett knaprigt mandeltäcke och ackompanjeras med utsökta rårörda blåbär.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Gör så här
00:03:00
00:10:00
00:08:00
00:03:00
08:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stReceptet funkar bättre om du tar en äggvita istället för två när du gör mandelbottnen. 275 grader på ugnen är för hög temp, dra ner till 200 grader och grädda mitt i ugnen. Det blir en del äggvitor över när du gör själva parfaiten, de kan med fördel frysas och användas vid senare tillfälle till Pavlova tårta eller maränger. / Kerstin Hylén, Revsund
Kerstin
Hej! Kan vara klokt att inte ta för stora ägg, medium räcker, så det blir en bra konsistens.
Ica-köket
Har just gjort mandeltäcket men fick en vällingtjock smet när jag följde receptet, jag blandade i 300g mandelmassa (ICA:s) till och fick en acceptabel koncistens. Någon som har lyckats att spritsa den smet som blir enl. receptet?/ Malin
Malin