Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär

Avsluta din spektakulära nyårsmiddag genom att servera den här förstklassiga efterrätten. Punchparfaiten har ett knaprigt mandeltäcke och ackompanjeras med utsökta rårörda blåbär.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär

Ingredienser

8 portioner

Mandeltäcke

200 g mandelmassa
2 äggvitor
2 msk mandelspån

Parfait

3/4 dl punsch
75 g mörk choklad
1 vaniljstång
5 äggulor
1 1/3 dl socker
5 dl vispgrädde

Gör så här

00:03:00
00:10:00
00:08:00
00:03:00
08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Receptet funkar bättre om du tar en äggvita istället för två när du gör mandelbottnen. 275 grader på ugnen är för hög temp, dra ner till 200 grader och grädda mitt i ugnen. Det blir en del äggvitor över när du gör själva parfaiten, de kan med fördel frysas och användas vid senare tillfälle till Pavlova tårta eller maränger. / Kerstin Hylén, Revsund

    Kerstin

  • Hej! Kan vara klokt att inte ta för stora ägg, medium räcker, så det blir en bra konsistens.

    Ica-köket

  • Har just gjort mandeltäcket men fick en vällingtjock smet när jag följde receptet, jag blandade i 300g mandelmassa (ICA:s) till och fick en acceptabel koncistens. Någon som har lyckats att spritsa den smet som blir enl. receptet?/ Malin

    Malin

Testa liknande recept

  • Galette med äpple och mandelkräm
    Betyg 4.3 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fromagetårta med jordgubbar
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad