Påsktårta med rårörda hallon

Betyg 3.5 av 5.81 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Påsktårta med rårörda hallon

Mandelbottentårta med krämig fyllning och rårörda hallon som dekoration. Vacker till både utseende och innehåll med finstämd smakbrytning mellan tårtans sötma och de rårörda hallonens syrlighet. Påsktårta med rårörda hallon kan förberedas i förväg och bara läggas ihop strax innan servering.

Påsktårta med rårörda hallon

Ingredienser

10 bitar

Bottnar

200 g sötmandel
2 dl strösocker
6 äggvitor från medelstora ägg (1 äggvita motsvarar ca 30 g)

Fyllning och garnering

6 äggulor
1 1/2 dl strösocker
4 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
100 g smör eller margarin
1 påse mandelspån (à 50 g)
hallon

Rårörda hallon

250 g frysta hallon
1 msk florsocker
saft och skal från 1 lime

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

20 st
  • Går den färdiga tårtan att frysa med krämen i?

    Gunnel

    Hej Gunnel! Vi rekommenderar inte att frysa in den färdiga tårtan. Det går dock bra att förbereda bottnarna dagen innan och vid servering fylla och dekorera. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Hur räddar jag denna kräm som skar sig?

    Maria

  • Ett ägg vägde drygt 30 gram så jag fick använda 12 ägg istället för 6. Krämen skar sig men min svägerska räddade den efter att ha googlat hur man gjorde. Efter det blev tårtan mycket god...den var ännu godare dagen efter.

    Ulrika

    Hej Ulrika! Beklagar verkligen att det blev tokigt för dig. Du har ju rätt i att en äggvita väger ca 30 gram och hela ägget väger ca 50-60 gram. Tur att du fick hjälp att rädda krämen! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej Petra! Vi skulle nog rekommendera att ha bottnarna i rumstemperatur. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Hej! Om jag gör bottnarna i förväg hur ska jag förvara dem? Kyl eller rumstemperatur?

    Petra

  • Vad trevligt att ni skriver "rårörda hallon" i detta recept! Blev jätteirriterad när det stod "raw hallonsylt" i annonsbladet.

    Solveig

  • Krämen var lite trixig. Hade behövts bättre beskrivning. Lyckades bränna i botten. Ska man röra eller inte?

    Ulrika

  • Vilken besvikelse! Det lät jättegott men blev ganska trist och intetsägande.

    Eva-lena

  • Hej Hannah! Ja, man kan byta ut mandeln mot samma mängd mandelmjöl. Lycka till!

    Ica-köket

  • Jättegod tårta, jag dekorerade med jordgubbar istället det blev även mycket gott. Jag tog inte med lime i hallonsåsen men den blev ändå en bra smakbrytning.

    Kerstin

Näringsvärde per bit

Energi2494 KJ / 596 kCal
Fett41 g
Kolhydrater45.6 g
Protein10.7 g

Testa liknande recept

  • Oscar den andre tårta
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frasig pavlova med mandel och blåbär
    Betyg 3.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glace au four med hallon
    Betyg 4.1 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Husets mandeltårta
    Betyg 3.7 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Marängtårta med bär
    Betyg 4.5 av 5.73 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad