Päronsoppa

Betyg 3.5 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Päronsoppa

Denna härliga päronsoppa är en spännande och annorlunda dessert för den som vill prova något nytt. Soppan gör sig bäst väl kyld serverad med sorbet. Dekorera gärna med citronmeliss. En italiensk biscotti blir pricken över i!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Päronsoppa

Ingredienser

4 portioner
4 stora päron
3 dl vatten
1 dl socker
juicen av 2 lime
3 droppar grön karamellfärg
2 msk Xanté (päronkonjak)
1 paket valfri sorbet
citronmeliss
havreflarn eller biscotti

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Suverän dessert! Lättlagad och god! Vill man ha en lite syrligare dessert tar man Kaktus/Lime-sorbet, vill man ha den lite sötare kan man ta vaniljglass. Skippa ev. Xantén för barnen älskar också soppan.

Magnus

2010-01-11

Mycket god soppa! Passar bra som en "lätt" avslutning på en middag. Det krävs dock något knaprigt till, jag rekomenderar mandelbiscotti.

Sara

2006-10-21

Näringsvärde per portion

Energi1247 KJ / 299 kCal
Fett1 g
Kolhydrater69 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Sorbet med prosecco
Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Inkokta päron med choklad & päronmousse
Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Drink på pinne
Betyg 2.8 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Smörstekt rabarber med honung
Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rårörda lingon med kolasås, glass och havreflarn
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hasselnötsmousse med havrecrunch
Betyg 3.5 av 5.101 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad