Pannkaka utan ägg

Betyg 4.3 av 5.821 personer har röstat
Receptet har 110 kommentarer
Pannkaka utan ägg

Här kommer ett recept på goda pannkakor som även mjölk- och äggallergiker kan äta. Tål du mjölk kan du byta ut havredrycken mot vanlig mjölk. Enkla, goda pannkakor för alla.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Pannkaka utan ägg

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk socker eller vaniljsocker (2 tsk socker motsvarar 1/2 tsk vaniljsocker)
1/2 tsk salt
6 dl växtbaserad mjölkdryck
2 - 3 msk smält mjölkfritt matfett

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

110 st
  • Lagat detta recept många gånger då under min barndom var allergisk mot både ägg å mjölk sen med tiden så hade man inga problem med ägg eller mjölk men "vanliga" pannkakor är inte alls lika goda jämfört med dessa. Lagat dessa till polare som älskar "vanliga pannkakor" och dem tycker att dessa är godare utan ägg och med Ica's Havredryck :)

    Joakim

  • Är äggallergiker och dessa är fantastiskt goda och dessutom äggfria. Använder mjölk.

    Erika

  • Min son är allergisk mot ägg och dessa är perfekta!! (Kör med mjölk)

    Linnéa

  • Provade detta receptet idag! har många gånger provat att göra pannkakor utan ägg och utan större framgång. Tog i lite mindre vått än receptet, använde kokosmjölk & sojabaserad fil. Lät även smeten stå en liten stund i kylen innan jag stekte. Provade olika, "vanligt" smör verkade funka bäst, gör man lite mindre pannkakor och på lite högre värme så går det vägen. VÄND INTE FÖR TIDIGT! när dom har blivit lite krispiga/ gyllenbruna håller dom ihop bättre. Första gången jag faktiskt fick hela, stekta pannkakor, utan att ha ägg i smeten! Hade lite extra mandelmjöl i mina också. Lycka till!

    Josefine

  • Jag gjorde dessa till sonen med äggallergi. Dock ändra jag receptet lite och hade 1dl mixade havregryn, 2dl vetemjöl. 5.5dl grön mjölk. Lät de svälla i kylen 15min. Stekte i riktigt smör. Blev jättefina och goda.

    Victoria

  • Har gjort detta recept två gånger nu och det blir katastrof :( Pannkakorna håller inte ihop och går inte att vända. Provade med både mandelmjölk och havremjölk, i både teflonpanna och gjutjärn, med både rapsolja och smör. Nästa gång ska jag prova med vanlig mjölk och en dl mindre, som tipsas om i kommentarerna. Även syltsocker istället för strösocker! Skam den som ger sig :) Men receptet funkar inte alls för mig som det står skrivet!

    Lennart

  • Fungerar hur bra som helst!

    Alexander

  • Ett jättebra recept! Pannkakorna var lätta att steka! Goda!😃

    Ann-charlotte

  • Funkar lika bra utan ägg. Använde vanlig grön mjölk.

    Mikaela

  • Kan vara knepiga att steka i gjutjärnspanna men låter man den bli ordentligt jämnvarm på medelvärme innan (ca 15 min för mig på induktion) och har mycket matfett funkar det otroligt bra!

    David

Näringsvärde per portion

Energi1288 KJ / 308 kCal
Fett11 g
Salt1.38 g
Kolhydrater43 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Vaniljlatte
    Betyg 3.6 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Förenklade amerikanska pannkakor
    Betyg 4.1 av 5.528 personer har röstat
    Receptet har 57 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Läskiga amerikanska pannkakor
    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frukostpannkaka
    Betyg 3.7 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laktosfria scones
    Betyg 2.8 av 5.283 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad