Pannkaka utan ägg

Här kommer ett recept på goda pannkakor som även mjölk- och äggallergiker kan äta. Tål du mjölk kan du byta ut havredrycken mot vanlig mjölk. Enkla, goda pannkakor för alla.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1288 KJ / 308 kCal
Fett11 g
Salt1.38 g
Kolhydrater43 g
Protein9 g
Kommentarer
Provade detta receptet idag! har många gånger provat att göra pannkakor utan ägg och utan större framgång. Tog i lite mindre vått än receptet, använde kokosmjölk & sojabaserad fil. Lät även smeten stå en liten stund i kylen innan jag stekte. Provade olika, "vanligt" smör verkade funka bäst, gör man lite mindre pannkakor och på lite högre värme så går det vägen. VÄND INTE FÖR TIDIGT! när dom har blivit lite krispiga/ gyllenbruna håller dom ihop bättre. Första gången jag faktiskt fick hela, stekta pannkakor, utan att ha ägg i smeten! Hade lite extra mandelmjöl i mina också. Lycka till!
Josefine
2025-09-08Jag gjorde dessa till sonen med äggallergi. Dock ändra jag receptet lite och hade 1dl mixade havregryn, 2dl vetemjöl. 5.5dl grön mjölk. Lät de svälla i kylen 15min. Stekte i riktigt smör. Blev jättefina och goda.
Victoria
2025-08-27Har gjort detta recept två gånger nu och det blir katastrof :( Pannkakorna håller inte ihop och går inte att vända. Provade med både mandelmjölk och havremjölk, i både teflonpanna och gjutjärn, med både rapsolja och smör. Nästa gång ska jag prova med vanlig mjölk och en dl mindre, som tipsas om i kommentarerna. Även syltsocker istället för strösocker! Skam den som ger sig :) Men receptet funkar inte alls för mig som det står skrivet!
Lennart
2025-08-09