Paj med ingefära och koriander
Både ingefära och koriander är två ingredienser som har stark karaktär. Tillsammans med fyllig crème fraiche och den mjuka och lena äggstanningen blir pajen mustig, god och definitivt uppskattad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
10 portioner
Pajdeg
3 dl dinkelmjöl (alt vetemjöl)
125 g smör
2 msk crème fraiche
1 krm salt eller örtsalt
Fyllning
10 cm färsk ingefära (10 cm motsvarar ca 75 g)
1 stort knippe bladpersilja (à ca 100 g)
1 tsk solrosolja
1 - 1 1/2 kruka koriander
3 dl crème fraiche
2 ägg
2 äggulor
salt och peppar
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1260 KJ / 300 kCal
Fett25 g
Kommentarer