Lönnsirapsbakade äpplen och lök
En färgsprakande blandning av äpplen, lök och chili som bakas i ugn tillsammans med fräscha kryddor och citron. Passar utmärkt att servera som ett juligt tillbehör till skinka, köttbullar eller revbensspjäll.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
8 portioner
4 äpplen
2 stora rödlökar
1/2 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl lönnsirap
1/2 dl japansk soja
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Gott tillbehör till skinka, köttbullar och spjäll.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Otroligt gott! Serverade till pankopanerade fläskschnitzlar och ugnsstekt potatis. Succé!
Carola
2021-12-04