Lönnsirapsbakade äpplen och lök

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Lönnsirapsbakade äpplen och lök

En färgsprakande blandning av äpplen, lök och chili som bakas i ugn tillsammans med fräscha kryddor och citron. Passar utmärkt att servera som ett juligt tillbehör till skinka, köttbullar eller revbensspjäll.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Lönnsirapsbakade äpplen och lök

Ingredienser

8 portioner
4   äpplen
2   stora rödlökar
1/2 msk  finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl  lönnsirap
1/2 dl  japansk soja
2 msk  färskpressad citronjuice
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gott tillbehör till skinka, köttbullar och spjäll.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Otroligt gott! Serverade till pankopanerade fläskschnitzlar och ugnsstekt potatis. Succé!

Carola

2021-12-04

Testa liknande recept

Ugnsbakade äpplen med hasselnötter och lönnsirap
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm äppelmust med lönnsirap och kanel
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelchutney med chili
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Amerikanska pannkakor med äpple
Betyg 4.2 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Steel cut oats med äpple och kanel
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakade äpplen med russin och havregryn
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga