Kyckling med asiatisk smak

Livfull asiatisk kycklingrätt med färsk ingefära, het spansk peppar, syrlig lime och len kokosmjölk. Du garnerar kycklingen med rivet limeskal och skivad spansk peppar och serverar med risnudlar eller ris.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök (kan uteslutas)
2 - 2 1/2 cm färsk ingefära
1/2 spansk peppar (för 4 port kan spansk peppar bytas mot 1 röd paprika)
1 msk olja
4 kycklingfiléer (à 125 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 lime
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
skivad spansk peppar eller tärnad röd paprika
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stTog lite sambal oelek istället för spansk peppar.Mycket gott.
Annika
God. Men lite mesig i smaken för oss som gillar stark och smakrik mat. Nästa gång ska jag testa att ha i lite sambal oelek vitlök. Men det var jättegott som det var också, bara jag som vill experimentera lite! :)
Kalehla
God! Enkel att tillaga, hade i lite soja för färgens skull.
Maja
Kanon gott!! Vi lade till bambuskott så det blev matigare. Absolut en favorit!!
Jenny
Mycket uppskattat av alla i familjen. Jag tar 2burkar kokosmjölk, blir mer av den goda såsen då.
Gunilla