Kräftor med citrussmak i filodeg

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Kräftor med citrussmak i filodeg

Bjud dina gäster på en imponerande förrätt med kräftor i filodeg. Passar utmärkt på kräftskivan. Citron och dill förhöjer smak och doft. Serveras med blandade gröna blad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Kräftor med citrussmak i filodeg

Ingredienser

6 portioner
1   burk kräftstjärtar i lake (à 170 g)
1/2   kruka dill
1/2   citron
100 g  riven Västerbottensost
1   tinat paket filodeg (à 270 g, 500x240 mm)
1 dl  olja (t ex solrosolja)
1   äggula till pensling
100 g  blandade salladsblad

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt osten mot mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Vill du imponera kan det här vara en trevlig förrätt till kräftskivan. Var lite varsam med degarken och tänk på att jobba på en torr bänk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1260 KJ / 300 kCal
Fett24 g

Testa liknande recept

Burek med Västerbottensost
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Portionsomelett med kräftor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stefans mumsiga kräftmacka
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filodegssnittar med Västerbottensost
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rädisor med kräftstjärtar och rostad lök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga