Kräftor med citrussmak i filodeg
Bjud dina gäster på en imponerande förrätt med kräftor i filodeg. Passar utmärkt på kräftskivan. Citron och dill förhöjer smak och doft. Serveras med blandade gröna blad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
Ingredienser
6 portioner
1 burk kräftstjärtar i lake (à 170 g)
1/2 kruka dill
1/2 citron
100 g riven Västerbottensost
1 tinat paket filodeg (à 270 g, 500x240 mm)
1 dl olja (t ex solrosolja)
1 äggula till pensling
100 g blandade salladsblad
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt osten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Vill du imponera kan det här vara en trevlig förrätt till kräftskivan. Var lite varsam med degarken och tänk på att jobba på en torr bänk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1260 KJ / 300 kCal
Fett24 g
Kommentarer