Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis

Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
3
Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis

Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis är en rejäl rätt med mycket smak av curry och vitkål. Servera den goda gratängen med potatis, bröd och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2011

Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis

Ingredienser

4 portioner
10   fasta potatisar (10 st motsvarar ca 500 g)
1   gul lök
1/2   vitkålshuvud (1/2 vitkålshuvud motsvarar ca 500 g)
2 msk  smör eller margarin
1 msk  curry
500 g  blandfärs
1 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Lade till Soya och lite redning. Blev en gryta i stället. Fattade inte vitsen med att ställa in det i ugnen. Möjligtvis om man hade varvat det med skivad potatis.

Roland

2013-01-23

gratäng? kommer inte göra den igen.

Peter

2011-03-29

En god rätt men knappast en gratäng! För att det ska bli gratängliknande kanske man kan riva i lite ost eller blanda i ett ägg om man inte vill ha en gratängsås över.

Charlotte

2011-03-24

Näringsvärde per portion

Energi3160 KJ / 758 kCal

Testa liknande recept

Färsrullar i oreganosås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassisk kålpudding
Betyg 3.9 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nori Dolmas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ris och curryfärs
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
156 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizzasallad
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga