Kolapaj med röda bär

Betyg 3.1 av 5.58 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Kolapaj med röda bär

Vilken avslutning på nyårsfesten med denna underbart spröda kolapaj. Den söta kolan får en fantastisk smakbrytning av röda syrliga bär. Servera pajen med vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Kolapaj med röda bär

Ingredienser

16 bitar
125 g smör
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
3 - 3 1/2 dl röda bär (t.ex. lingon, vinbär, hallon)

Kola

2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
vaniljglass till servering

Gör så här

00:30:00
00:25:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Ska kolasmeten röras under kokningen?

    Anneli

    Hej Anneli! Absolut, man måste röra annars kommer den fastna i botten. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • En av de godaste pajerna jag ätit. Eftersom vi har mjölk- och äggprotein allergi i vår familj, lagade jag pajen med mjölkfritt margarin och Oatley gräddersättning. Serverade Tofulain glass till. Hade tidigare blivit bjuden på denna underbara paj av en kollega och de smakade precis lika gott båda pajerna, även om den andra var helt mjölkfri. Blandade 1 tsk kakao i kolasmeten, jättegott det också.

    Anna

  • Mycket god paj. Skalet snyggt med hög kant, det har jag inte lyckats med tidigare. Anvönde temometer och kolan blev perfekt. Succé på nyårsafton.

    Carina

Testa liknande recept

  • Glassmarängtårta
    Betyg 2.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vinbärsgröt med ingefära och kokos
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vinbärsgrottor
    Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rårörd vinbärssylt
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad