Koladröm med daimgrädde och jordgubbar
Rena godistårtan med botten av digestive och fyllning av dulce de leche och daimgrädde. Låt botten vila 1 timme i kylen innan du försiktigt lossar den från formen och brer på dulce de leche. Tårtan garneras därefter med daimgrädden, lite extra strössel av chokladen och söta härliga jordgubbar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
8 bitar
150 g smör
300 g digestivekex
1 l jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
3 dl vispgrädde
1 förp dulce de leche (à ca 400 g)
1/4 kruka citronmeliss
För alla
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: välj mjölkfritt margarin istället för smör. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Det går bra att koka dulce det leche själv. Lägg en burk med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2943 KJ / 703 kCal
Fett46 g
Salt1.1 g
Kolhydrater65 g
Protein8 g
Kommentarer
Vet någon hur långt i förväg man kan göra digestivebotten? Dagen innan och förvara i kylskåp?
Evelina
2023-11-21Himmelskt god
Maria
2023-06-23Jag kör hallon istället, blir lite mer syra då!
Hanna
2023-06-23