Klassiska semlor

Här serveras du ett klassiskt recept på semlor - gräddiga och luftiga bakverk att njuta av. Fyllningen till semmelbullarna består av söt mandelmassa och fluffigt vispad grädde. Glöm inte att pudra florsocker på semlans lock. Njut av ditt mästerverk - för hembakade semlor är världens godaste semlor!

Ingredienser
10 st
1 1/2 tsk kardemummakärnor
25 g jäst (25 g jäst motsvarar 1/2 paket à 50 g)
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 dl strösocker
2 krm salt
ca 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
Pensling:
ägg
Fyllning:
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
1 krm bittermandelarom
200 g mandelmassa
1/2 dl rostade mandlar
Garnering:
3 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här
00:01:00
00:30:00
00:30:00
00:14:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett20 g
Salt0.49 g
Kolhydrater51 g
Protein8 g
Kommentarer
Mycket bra recept. Blir goda och lagom stora bullar.
Linda
2025-07-03Blev väldigt porösa o saftiga, det blir fler omgångar av dessa.
Rose-marie
2025-03-03Vad är det för dumt påstående att margarin är mer klimatsmart än smör? Bu för Ica.
Charlotte
2025-03-03