Keftedes

Betyg 2.9 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Keftedes

Keftedes är grekiska små köttbullar som du serverar med en tomatsås som smaksätts av rödvin. De stekta köttbullarna på lammfärs blir härligt smakrika med lök, oregano och mynta som kryddning innan de tillförs smaken av tomatsåsen som de får koka i.

Keftedes

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
500 g lammfärs eller köttfärs
1 ägg
2 msk hackad oregano
1 msk hackad mynta
1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
2 msk olivolja
1 förpackning passerade tomater (à 500 g)
1 dl rödvin eller rött matlagningsvin

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Detta var en rätt som gick hem i vår familj, även fast jag var skeptisk emot vin i maten, men det var gott. Enkelt att tillaga, perfekt som bjudmat om man är många.

    Arja

  • Använde inget vin när jag gjorde denna rätt utan tog köttbuljongtärning och maten gick verkligen hem hos min dotter 3 år 8 mån. Rätten är mild och inte stark vilket passar till barn.

    Jessika

Testa liknande recept

  • Medelhavsbiffar på lammfärs
    Betyg 3.1 av 5.62 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och olivbiffar
    Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frasiga lammknyten
    Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad