Jordärtskockssoppa med parmachips

En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.
 Ett recept från: 
Buffé nr 2, 2006

Ingredienser
4 portioner
500 g jordärtskockor
3  potatisar
2  vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2  hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
 salt
 svartpeppar
8 - 10  timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak
Parmachips
4  skivor parmaskinka
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2080 KJ / 497 kCal
Fett35 g
Salt3.39 g
Kolhydrater29 g
Protein9 g
Kommentarer
121 stUndrar helt enkelt om det finns några rekommendationer/instruktioner för alternativa sätt att tillaga soppan utan att kompromissa så mycket på smaken och samtidigt minska risken för magknip!
Lisa
Hej, jag har hört att många har känsliga magar för inulinet i jordärtskocka och att man därför kan koka jordärtskockorna separat och byta vatten 1-2 gånger innan man tillagar soppan. Funkar det att att tillaga soppan på sådant vis istället, eller är det viktiga steg att jordärtskockan ska fräsas i början och koka med i soppan för smaken? Har ni några rekommendationer?
Lisa
Skulle ni kunna lägga steget med parmachips först i receptet? För en som inte läser igenom hela receptet innan start skulle det underlätta att inte ha en färdig soppa och sen börja göra chips av skinka..
Simon