Italienska mandelskorpor

Cantuccini eller mandelskorpor – kärt barn har många namn! Knapriga skorpor med tydlig smak av mandel och en hint av citron. Doppa dem i kaffe, smula över eller servera på klassiskt italienskt vis med vin santo.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 st2 dl sötmandel väger betydligt mer än ca 62 gram. Var är de rätta?
Gustav
Hej Gustav! 1 dl väger ca 62 gram, därav det lilla à framför. :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Degen blev alldeles för torr för att knådas ut. Nästa gång ska jag nog testa att ha olja i enl. tidigare kommentarer.
Karen
Jag gjorde som en annan tipsade och la till 1/2dl olja på tok för torr och går ej hantera annars och ja jag knådade för hand
Rosalie
Inget matfett?
Helén
Hej Helén! Om du knådar ihop degen med händerna så ska skorporna bli bra utan olja. Hoppas det smakar. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Samma problem med torrt det. Har använt olivolja men lite osäker hur gått det blev !
Aida
Har nu använt mig av receptet för andra gången, behövs ingen vätska eller olja. Så himlans bra recept och beroendeframkallande goda
Pia
Som tidigare person skrivit: degen blir alldeles för torr och behöver mer vätska, adderade ca 1/2dl olivolja tills jag hade en perfekt konsistens på degen. Supergoda!
Felicia
Hej Felicia! Ursäkta sent svar. Våra kockar har sett över receptet och de hälsar att det går att få ihop degen (utan olja) när man knådar ihop den med händerna. Vi har också ändrat det i texten nu. Men kul att höra att du gillade skorporna! Hälsningar Elina
ICA-köket
Väldigt bra recept, det ska inte vara något smör i biscotti.
Johanna
Lite olivolja-citron i smeten gjorde susen! Molto bene 😃
Pernilla
Jag saknade också smör och/eller någon vätska i receptet. Det var alldeles för torr smet. Varför korrigerar ni inte receptet när flera hittar fel? Provbakar ni inte före publicering?
Gunilla