Italienska mandelskorpor

Betyg 3.3 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Italienska mandelskorpor

Cantuccini eller mandelskorpor – kärt barn har många namn! Knapriga skorpor med tydlig smak av mandel och en hint av citron. Doppa dem i kaffe, smula över eller servera på klassiskt italienskt vis med vin santo.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Italienska mandelskorpor

Ingredienser

30 st
2 dl sötmandel (à ca 62 g)
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 tsk bakpulver
2 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 citron
2 ägg
1/2 krm bittermandelarom

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • 2 dl sötmandel väger betydligt mer än ca 62 gram. Var är de rätta?

    Gustav

    Hej Gustav! 1 dl väger ca 62 gram, därav det lilla à framför. :) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Degen blev alldeles för torr för att knådas ut. Nästa gång ska jag nog testa att ha olja i enl. tidigare kommentarer.

    Karen

  • Jag gjorde som en annan tipsade och la till 1/2dl olja på tok för torr och går ej hantera annars och ja jag knådade för hand

    Rosalie

  • Inget matfett?

    Helén

    Hej Helén! Om du knådar ihop degen med händerna så ska skorporna bli bra utan olja. Hoppas det smakar. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Samma problem med torrt det. Har använt olivolja men lite osäker hur gått det blev !

    Aida

  • Har nu använt mig av receptet för andra gången, behövs ingen vätska eller olja. Så himlans bra recept och beroendeframkallande goda

    Pia

  • Som tidigare person skrivit: degen blir alldeles för torr och behöver mer vätska, adderade ca 1/2dl olivolja tills jag hade en perfekt konsistens på degen. Supergoda!

    Felicia

    Hej Felicia! Ursäkta sent svar. Våra kockar har sett över receptet och de hälsar att det går att få ihop degen (utan olja) när man knådar ihop den med händerna. Vi har också ändrat det i texten nu. Men kul att höra att du gillade skorporna! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Väldigt bra recept, det ska inte vara något smör i biscotti.

    Johanna

  • Lite olivolja-citron i smeten gjorde susen! Molto bene 😃

    Pernilla

  • Jag saknade också smör och/eller någon vätska i receptet. Det var alldeles för torr smet. Varför korrigerar ni inte receptet när flera hittar fel? Provbakar ni inte före publicering?

    Gunilla

Testa liknande recept

  • Mandelkakor med amaretto
    Betyg 4.1 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cissis snabba julkaka
    Betyg 2.9 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bondkakor i cellofan
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandelformar med sylt och grädde
    Betyg 3.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nordafrikanska mandelkakor
    Betyg 3.9 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad