Havrekorgar med kvargfyllning

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Havrekorgar med kvargfyllning

Havrekorgar med kvargfyllning är en underbart lyxig dessert som också passar utmärkt som bakelse till kaffet. Det spröda pajskalet med smör och havregryn fylls med en sötsyrlig kräm av kvarg, äkta vanilj och citron och toppas med färskt fikon.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Havrekorgar med kvargfyllning

Ingredienser

15 st
150 g smör eller margarin
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
små mazarinformar
färska fikon till garnering

Fyllning

5 dl kvarg
fröna från 1 urskrapad vaniljstång eller vaniljsocker (fröna från 1 vaniljstång motsvarar 1-2 tsk vaniljsocker)
rivet skal från 1 tvättad citron

Gör så här

03:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket goda havrek.orgar. Jag använde smetana istället för kesella, det gick lika bra. Nästa gång kommer jag använda vanlijstång istället för vaniljsocker, tror det blir en mer "fyllig" vaniljsmak. Mäktig efterrätt men den kommer ändå att platsa på adventsfikat. Gott!

    Maria

Testa liknande recept

  • Havrekakor
    Betyg 4.4 av 5.305 personer har röstat
    Receptet har 70 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fikonmarmelad
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Äppelgodis
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbermarmelad
    Betyg 4.8 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fikongott
    Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad