Halloweenkakor

Halloweenkakor är goda och uppskattade kakor till spökfesten eller andra högtider när man vill ha personliga kakor. Kakorna utformas efter tycke och smak och dekoreras därefter med den ljusa eller mörka kristyren.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998

Ingredienser
1 sats
Deg
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g smör
Kristyr
2 dl florsocker
1/2 äggvita
några droppar citronsaft
hushållsfärg
Mörk kristyr
1/2 äggvita
1 dl florsocker
1 dl kakao
1 - 1 1/2 tsk vatten
Dekorering
korinter blir fina ögon på fladdermusen
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stTyvärr så gick den inte att kavla alls och kakorna blev inte alls som på bilden eftersom allt smälter ut i ugnen
Elin
200 grader på ugnen räckte gott för mig
Angelica
225 grader gav vidbrända kakor och sura ungar. Gräddade resten av kakorna på lägre temperatur med ätbart resultat.
Mikaela
Gott!
Mireille
Fattar inte hur den mörka ska kunna bli kristyr! Bara torrt torrt torrt
Helene
Jag undrar hur länge kakorna går att förvara i rumstemperatur och om de går att frysa.
Hanna
Hej Hanna! Kristyren på kakorna håller sig bra i minst 1 vecka i rumstemp eller så kan du frysa in kakorna utan dekoration och spritsa dem inför servering. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hur många blir det?
Sandra
Hej Sandra! Svårt att säga för det beror ju helt på vilka former du gör och storleken men ca 20 får du nog lätt ut. Hälsningar Michelle
ICA-köket
bild gör mycket för att man ska bli intresserad av att prova ett recept...
Maria