Recept: Halloweenkakor
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 minuter

Halloweenkakor

35 röster

Halloweenkakor är goda och uppskattade kakor till spökfesten eller andra högtider när man vill ha personliga kakor. Kakorna utformas efter tycke och smak och dekoreras därefter med den ljusa eller mörka kristyren.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998.

Ingredienser

Deg

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör

Kristyr

  • 2 dl florsocker
  • 1/2 äggvita
  • några droppar citronsaft
  • hushållsfärg

Mörk kristyr

  • 1/2 äggvita
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 - 1 1/2 tsk vatten

Dekorering

  • korinter blir fina ögon på fladdermusen

Så här gör du

  1. Deg: Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Hacka in smöret i mjölblandningen. Forma en deg. Låt degen vila kallt en halvtimme.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Kavla ut degen på bakplåtspapper och ta ut kakor; antingen med mått eller på fri hand. Spöken är lätt att åstadkomma.
  4. Grädda i 10 minuter. Låt svalna på galler.
  5. Kristyr: Blanda ingredienserna till kristyren eller den mörka. Dekorera efter egen fantasi och färdighet.